15λεπτα γεύματα – Jamie Oliver

O “ΓΥΜΝΟΣ ΣΕΦ” ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ!

Αγαπητοί φίλοι/φίλες,

Το πολυαναμενόμενο νέο βιβλίο του Jamie Oliver «15λεπτα Γεύματα» κυκλοφορεί στις αρχές Νοεμβρίου 2012

“Εμπνεύστηκα τα πιάτα αυτά από συνταγές από ολόκληρο τον κόσμο, και σας διαβεβαιώνω πως είναι νοστιμότατα.

Οι συνταγές αυτές δοκιμάστηκαν από μάγειρες όλων των επιπέδων, από εφήβους και συνταξιούχους μέχρι πολυάσχολες μαμάδες και «πνιγμένους» μπαμπάδες, οι οποίοι έδειξαν την ίδια θετική και ενθουσιώδη ανταπόκριση μ’ εμένα και την ομάδα μου. Η συμβολή όλων αυτών των ανθρώπων ξεχωριστά βοήθησε να πάρουν οι συνταγές τη σημερινή μορφή τους. Από τη στιγμή που μπορούν αυτοί, μπορείτε κι εσείς!!!

Το βιβλίο είναι αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτό που όλοι εσείς, το κοινό, θέλετε και ζητάτε: ταχύτατα, γευστικά, θρεπτικά γεύματα, τα οποία μπορείτε να απολαμβάνετε καθημερινά, όλη την εβδομάδα.

Η δημιουργία αυτών των συνταγών ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα, και φρόντισα να είναι μεθοδικές, έξυπνες και διασκεδαστικές, μια ιδανική ευκαιρία για κοινωνικές επαφές, και φτιαγμένες με όμορφα υλικά και θα σας καταπλήξουν με τις σπουδαίες γεύσεις τους. Πιθανότατα δεν θα ξαναγράψω άλλο τέτοιο βιβλίο μαγειρικής στη ζωή μου, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το βιβλίο αυτό θα γίνει κλασικό και θα σας εφοδιάσει με τις ικανότητες που χρειάζεστε ώστε να μπορείτε να δημιουργείτε υπέροχα φαγητά με εκπληκτική ταχύτητα. “.

Jamie Oliver

Ο Jamie Oliver άρχισε να μαγειρεύει στην παμπ των γονιών του, The Cricketers, στο Κλέιβερινγκ του Έσεξ, σε ηλικία οκτώ ετών. Φεύγοντας από το σχολείο, άρχισε τη μαγειρική του σταδιοδρομία που τον οδήγησε στο River Cafe, όπου, όπως είναι γνωστό, τον εντόπισε μια εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών. Η τηλεοπτική και συγγραφική του καριέρα ξεκίνησε το 1999 με τη σειρά του Γυμνού Σεφ. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, δημιούργησε το εστιατόριο Fifteen στο Λονδίνο, κατάφερε να αλλάξει τα σχολικά γεύματα στη Βρετανία και έφερε αληθινή επανάσταση στο σπιτικό μαγείρεμα. Το φιλανθρωπικό του ίδρυμα προσπαθεί να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων μέσα από το φαγητό. Το ίδρυμα διαχειρίζεται τον όμιλο εστιατορίων Fifteen, ο οποίος εκπαιδεύει άνεργους νέους για να εξασφαλίσουν μια θέση στη βιομηχανία εστίασης, όπως και τα κέντρα Ministry of Food που παρέχουν βασική μαγειρική εκπαίδευση στον κόσμο. Ο Jamie δημιούργησε επίσης το Home Cooking Skills, ένα πρόγραμμα τεχνικής επαγγελματικής κατάρτισης για σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και το Kitchen Garden Project, ένα καινούριο πρόγραμμα μαγειρικής εκπαίδευσης για παιδιά δημοτικού. Στις επιτυχημένες επιχειρήσεις του συμπεριλαμβάνονται οι όμιλοι εστιατορίων Jamie?s Italian και Union Jacks, καθώς και διάφορες σειρές προϊόντων διατροφής και μη. Ο Jamie γράφει για περιοδικά που εκδίδονται στη Βρετανία και σε πολλά μέρη του κόσμου, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το δικό του Jamie?s Magazine. Το πλέον δημοφιλές βιβλίο του, 30λεπτα Γεύματα, ανέβηκε πιο γρήγορα από κάθε άλλο στις λίστες των μπεστ σέλερ και έχει σημειώσει τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών στη Βρετανία, στην κατηγορία των μη λογοτεχνικών βιβλίων. Ζει στο Λονδίνο και το Έσεξ με τη γυναίκα του, Τζουλς, και τα παιδιά τους.

Και για σας που δεν έχετε ακόμη δει το προηγούμενο βιβλίο του Jamie Oliver «30λεπτα Γεύματα» σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα

Leave a comment